Stemmen fra Mariager

“I lørdags var jeg i Rema – skulle bl.a. have noget friskt brød og jeg blev utålmodig og irriteret på en “type”, der blokerede ”brødskabet”.
Han irriterede mig. Han jokede med personalet, var alt for frisk og da han forlod butikken hørte jeg en personale, der sagde til en anden ”flere kunder af den slags”.
Det irriterede mig endnu mere, for ham kunden var jo en ”overfrisk Karl smart på råhypnol eller coke”.

Da jeg kom ud i bilen var der en lille stemme fra Mariager der sagde:
Analyser hvorfor du blev irriteret.

Nå så – det her kom jeg frem til: Det var jo ikke ham kunden, der var noget galt med. Han var glad, havde overskud til at dele sin glæde med andre.
Selv var jeg ikke – som i overhovedet ikke – interesseret i andre mennesker, lukket, fraværende og irriteret over menneskeheden generelt.
”Lad-mig-være-jeg-har-nok-i-mig-selv-og-rør-ikke-ved-mig-så-får-du-jihad-på-din-røv” agtig.

Senere på dagen skulle jeg i SuperBrugsen og købe et par ting jeg havde glemt, herunder persille. Der var mange mennesker og jeg landede i en kø, hvor der bag ved mig stod en nydelig ældre dame. Hun var lidt sirlig ved båndet, som ældre damer nu er, og kom til at skubbe til mig. Hun undskyldte.

I stedet for at blive irriteret, sur og give hende et meget ondt, sort blik, smilede jeg til hende og sagde at det var helt i orden, for det var ikke hver dag, at jeg blev antastet af det andet køn. Hun lo og lagde hånden på min arm og sagde et eller andet sødt.

Igen tænkte jeg, da jeg sad i bilen. Her havde jeg analyseret min irritation fra Rema og bevidst handlet anderledes med det resultat, at jeg havde det bedre med mig selv, blev i endnu bedre humør, havde glædet en gammel dame og vendt en potentiel irritation til en positiv situation.

Og hvorfor: Fordi jeg har lyttet til den bedste mentor af dem alle.”

———————————————

Denne mail landende i min indbakke den anden dag og gjorde min dag afsindig god – måske kan du også blive inspireret 

Kærlig hilsen 
Maiken =  stemmen fra Mariager