Hvilken ‘plade’ spiller du for dig selv?

Kender du det her med at der er noget, der skal gøres eller siges og det bliver udsat og udsat og udsat, indtil det til slut ender med, at være et kæmpe spøgelse ? 

Det her er en komplet åndsvag historie om en dum IKEA skammel.

 

Jeg har haft en usamlet IKEA skammel stående i skabet i RIGTIG laaang tid!

Jeg har kigget på den dagligt i månedsvis uden at gå i gang med at samle den!

Jeg var mega irriteret hver gang jeg så på den !

Efterhånden blev den til et SPØGELSE i skabet, som jeg brugte ret meget energi på!

 

I går blev jeg tilpas fandenivoldsk og tænkte “det kan jeg sg* da godt klare det her!

Jeg var alene hjemme og ingen kunne se mig!

Jeg samlede den i første forsøg.

Det var slet ikke svært.

Det var sjovt nok.

 

Bagefter tænkte jeg ”nå var det bare det – hvorfor har du ikke gjort det noget før ? ” og samtidig var jeg mega lettet !

Shit jeg har da brugt megen energi på den skammel (og på den gamle skammel hver gang jeg skulle bruge den og den var ved at kollapse!). På den måde har den her skammel kostet mig KASSEN i form af energi og tid jeg kunne have brugt på noget andet mere konstruktivt!

 

Konklusion

Det der forindrede mig i at samle skamlen var, at jeg (som er historie “buster” BIG TIME for alle andre) havde sat en gammel slidt plade på med en bullshit historie om, at det kunne jeg da ikke finde ud af, det ville være besværligt og sikkert kræve RIGTIG meget tid. Desuden ville jeg blive til grin, hvis jeg ikke kunne finde ud af og jeg ville sikkert også ødelægge skamlen. Jeg havde “pisket” opgaven op til noget den slet ikke var ved at overtænke det! Da jeg skiftede pladen – så løste jeg opgaven!

Nu handler den her historie jo bare om en dum skammel, men jeg oplever ofte det sker med andre ting hos mine kunder (og mig selv) . Ting der bliver til ”et spøgelse” kan eksempelvis være, at tage den alvorlige snak med chefen eller en medarbejder, at få holdt det foredrag, at tage springet fra ansat til selvstændig, at sige fra, at gå efter lederjobbet og mange andre ting. Vi mennesker er rigtig gode til at spille alle mulige “plader” med historier om, hvorfor vi ikke kan gøre det/får det gjort! Historien gør ofte, at vi “PISKER” opgaven op til noget den slet ikke er!

Alt det vi udsætter det koster KASSEN ! Ikke nødvendigvis økonomisk men i tid og energi ! 

Så…. Hvad har du af ting du skal have gjort eller sagt som du spilder din dyrebare energi på, at irritere dig over/spekulere over fremfor bare at få det gjort ? Hvilken “plade” spiller du for dig selv, der gør at du ikke får det gjort ? Sæt en ny plade på, få tingene gjort og kom videre!!! Del gerne i kommentarfeltet!

 

Vil du inspires fremover ? Så tilmeld dig min nyhedsmail og få GRATIS inspiration direkte i din indbakke. Du kan tilmelde dig her

Hvis du kunne li’ det her indlæg eller kender nogen der kunne have glæde af det her indlæg så del det gerne på facebook eller Linkedin !

 

De bedste ønsker for din vækst og succes – og tak fordi du tog dig tid til at læse med!

 

Maiken Christina Kühl