Hvad har skiferie, vækst og et fedt arbejdsliv til fælles?

Forestil dig at du har lyst til at komme på ferie – ikke særlig svært vel ?

Først har du brug for at beslutte du dig for hvilken slags ferie du har lyst til. Det kunne eksempelvis være sol-, storby- eller skiferie. Du mærker efter – du har lyst til skiferie.

Hvad gør du så? Du starter med at finde ud af hvilke muligheder du har – hvor kan du tage hen ? Du spørger du dig selv; hvad er min ambition med denne ferie, hvad skal den give mig, hvordan ser økonomien ud, hvilket sted vil være mest optimalt for det? Du mærker efter og træffer et valg.

Lad os sige du finder ud af, at du vil til Østrig.

Du vælger et tidspunkt, der passer ind i din kalender.

Hvordan vil du komme til Østrig? Du mærker efter og vælger, at du har lyst til at køre selv.

Hvor lang tid skal turen tage ? Vil du køre et stræk eller ? Du træffer en beslutning om, at du vil have en overnatning undervejs, det føles bedst.

Du begynder nu at glæde dig!

Så er det afrejsedag.

Inden du begiver dig afsted, så kigger du enten på et kort eller taster destinationen ind i din GPS.

Så er det tid til at pakke kufferten – og her har du tillid til, at hvis du ikke har det hele med, så kan du altid få fat på det du mangler undervejs – det kan løses.

Herefter er det blot at starte bilen og køre vejen. Måske kører du forkert undervejs og måske tager det lidt længere tid end forventet, måske viser der sig en genvej. Hvem ved – men din GPS er indstillet eller også bruger du kortet – DU SKAL NOK NÅ FREM.

Når du når frem og spænder dine ski på, så falder du sikkert en gang eller 100 før du mestrer kunsten, men det griner du blot af og rejser dig igen.

Hvis du vil noget andet med dit (arbejds)liv eller du vil skabe seriøs vækst i din virksomhed er det stort set samme opskrift! Du kan desuden være sikker på, at du “falder” undervejs!

Lad os antage, at du vil noget andet med dit (arbejds)liv. Du går i gang med at følge “opskriften”. Alt hvad du gør, skal FØLES godt og samtidig lidt farligt, men ikke for meget. Følelsen skal svare til, at køre til Østrig første gang alene i en bil – “værre” må det ikke føles. Hvis det føles værre så bryder du dig selv ned, svarende til, at du træner for hårdt til et Marathon løb og får skinnebensbetændelse. Omvendt så skal du også presse dig selv lidt.

Hvis det handler om at skabe vækst i din virksomhed, så gælder det samme for dig og dine evt. medarbejdere! Du er IKKE tjent med, at hverken du eller dine medarbejdere får skinnebensbetændelse undervejs. Det bremser væksten i din virksomhed! Jeg har mange gange set, hvordan der bliver lavet store gode planer, og at implementeringen efterfølgende mislykkes eller går meget langsomt, mennesker bryder ned, resultaterne lader vente på sig og dårlig stemning breder sig. Det handler om at forstå og lære, at BALANCERE med komfortzonen, og træne hver eneste dag. Forandringsparathed er en MUSKEL vi alle har. Den kan trænes og styrkes til ikke blot, at kunne løfte dagligdagens små udfordringer. Den kan også trænes så den er i form til det helt store marathon når den dag kommer.

I modsætning til en ferie kan det være lidt sværere når det kommer til at gøre det samme i arbejdslivet. Specielt fordi det eneste, der står mellem dig og at få det til at lykkedes er DIG SELV. Det kan derfor anbefales at få hjælp.

Her er opskriften i korte træk;

  • Find ud af hvad du vil – herunder din indre motivation
  • Hvornår vil du gerne “være fremme” ?
  • Hvilket middel skal bringe dig til målet ?
  • Hvor lang tid skal det tage ? Hvilken tidsramme passer bedst ?
  • Indstil din GPS på destinationen!
  • Planlæg ruten !
  • Pak kufferten med det der giver dig værdi på rejsen – lad resten stå!
  • Begynd at køre!
  • Anerkend dig selv!
  • Rejs dig igen når du falder, grin af det og prøv igen!

 

Jeg ønsker dig alt mulig vækst og succes!

Maiken Kühl